onsdag 29 juli 2009

Äntligen lite solsken!

Det är underbart att vakna av att solen skiner rakt in i ansiktet! Lilla L och jag bestämde oss för att ta en promenad och plocka lite blåbär. Inte för att vi behöver gå särskilt långt, 50 meter bakom huset räcker, både för att hitta blåbär och för Lilla L att bli "trött i bena".


Fritt fram för den som vill att gissa hur dessa byxor såg ut i baken när vi kom hem! Men hon njöt verkligen av sina blåbär! Fin tunga får man på köpet. Nu blir det Amerikanska Blåbärsmuffins av en del av bären.
Pling! Pysselpedagog


måndag 27 juli 2009

Lite i förväg

Ibland kan det vara bra att vara ute lite i god tid! Till och med jag kan det...
I går kväll blev det en stickad mössa efter mönster som jag hittade hos Supersebbe (?) I alla fall en supersnabb liten mössa med alvstuk.



Garnet är ett självrandande acrylgarn, Marks & Kattens Carro magic. Det lär bli fler när jag hittar något trevligt ullgarn som inte (enligt lilla L) "Ticks".
I dag regnar det i alla fall inte, eller har inte hunnit börja... kanske mina stackars nytvättade trasmattor som hänger ute på räcket kan få en chans att torka. Maken till välsköljda mattor finns inte i hela Hälsingland!
Kommer det att bli någon mer varm sommardag?
undrar Pysselpedagog

onsdag 22 juli 2009

Virk- & Sticknoja

Eftersom det är ganska svårt att släpa ut symaskinen i trädgården har det i sommar blivit en del handsömnad men också en hel del stickning och virkning. Denna lilla hatt fick lilla L och pappa tyckte den såg ut som en tårta. Begreppsvärlden hos en tekniker?



Hatten följer med överallt, även till stallet!

En kofta blev det också... efter ett mönster i Kreativ stickning.

Tyvärr är väl undertecknad ingen fotograf precis, men ni fattar principen och övning lär ju ska ge färdighet sägs det.

Kreativa hälsningar Pysselpedagog

Ny medlem i familjen

Efter att vi med stor sorg tog bort vårt älskade halvblodssto Elizette för en tid sedan har vi fått ett nytt tillskott i familjen. Lilla Co-Co Chanel har gjort entré hos familjen Blom. Mest är det väl lilla L:s häst men vi kan alla hjälpa till att sköta och köra henne. Hon är en gudomligt snäll och vänlig liten varelse utan shettisens annars så vanliga olater.


Välkommen i familjen!

Ponnyhälsningar från Pysselpedagog

Ett litet paket i lådan...

...kom det i dag till mig. Avsändaren hade finurligt nog tejpat över sin lilla tygetikett med en pappersbit så jag inte skulle se vem det var ifrån på en gång. Efter lite gluttande på andras bloggar och med ledtråd av katthåren i tejpen så kom jag till slut fram till att det var Pysslingens som var "mamma" till mitt paket i Eko-Swapen. Dvs. Henrietta.




Paketet innehöll ett återvunnet tyg, en fin tröja i ett av mina absoluta favorittyg, tidingen Ottobre samt ett paket ekologiskt kaffe. Man TACKAR & BOCKAR! Tröjan får lilla L ha på dagis i morgon, kaffet ska jag avnjuta första koppen av till tv:n snart. Tyvärr hade jag tidningen redan men jag har andra som gärna tar över den! Tyget gav mig nostalgi-vibbar! När jag gifte mig (för 23 år sedan) så medförde min man i bohaget ett antal underlakan i detta tyg. Dessa slet vi ut, sydde babylakan av när första barnet kom och jag slängde den sista biten för några år sedan efter att mina valpar hade använt den i sin sovlåda. Detta blir nog lakan till lilla L:s säng!
Jag bara älskar att swappa saker med andra! Mitt paket är inte avsänt ännu utan väntar på att jag ska komma iväg och införskaffa den sista delen. Hoppas mottagaren blir nöjd!
Drunkna inte i sommarregnet!
Hälsar Pysselpedagog

söndag 5 juli 2009

Kul tävling hos Solig


En sån här fin elefant kan man vinna hos Solig . Gå dit och titta...
Pysselpedagog

lördag 4 juli 2009

Sommarväder

Man ska akta sig för att önska något, för det kan nämligen slå in! Jag önskade mig en varm och skön sommar. Tyvärr förll nog ordet skön bort när min önskan nådde Högste Vederbörande. Den blev i alla fall VARM! Lilla L springer för det mesta omkring utan kläder iförd solskydd +50.
Eftersom det inte gick att släpa ut symaskinen så har det blivit en hel del handsömnad istället. Den här bonaden har jag knåpat på både inne och ute.

Nu har jag istället övergått till virkning. För tillfället så blir det den här söta trädgårdsmusen som finns som Chrochet along hos Ulliga gulliga saker

Tur att man bor granne med Garntjänst när garnandan faller på! Det är även en hatt till lilla L på gång men den blir det bild på när den (så småningom) blir klar.

Svimma inte i värmen! Snart är det jul hälsar Pysselpedagog