onsdag 24 juni 2009

Sommarsolswap

Nu har mitt paket äntligen kommit fram till Heimlaga. Kul att det blev uppskattat. Naturligtvis glömde jag att ta en bild på det jag skickat, men gå gärna in hos Heimlaga och titta vad det var.

Nästa gång gäller det att hitta på något till Ekobytet. Det tål att fundera på.

Sommarhälsningar Pysselpedagog

Tävlingar är kul!


Den här tävlingen hittade jag hos Vitt & Vältummat. En fin gästhandduk med monogram på är priset. Gå in och titta själva.

Solen skiner! Hälsar Pysselpedagog

tisdag 23 juni 2009

Ekobytets frågor

Får försöka svara på frågorna till Ekobytets swap. Här kommer svaren:

Vad pysslar du med? Sy/ virka/ sticka/ annat?

Jag syr kläder, quiltar, pärlar, broderar (maskinbroderi och för hand), stickar, virkar och väver.

Hur länge har du pysslat?

Lärde mig sticka och virka när jag var sex och sedan har det varit något på gång ständigt. Sista 10 åren har det blivit mer symaskinsjobb.

Har du barn? Vilken storlek?
Jag har 5 barn, varav de 4 yngsta bor hemma. Det är flicka 22 år strl 34-36, pojke 21 år strl medium-large, pojke 17 år strl large-x-large, pojke 16 år strl x-large, flicka 3 år strl 98-104.

Vilken storlek har du själv?
Tja, jag drar nog 42 runt om, dvs både uppe och nere.

Stilmässigt, vilket håll drar du åt? (70-tals retro/ vintageromantiskt/ stilrent ekologiskt?)
Jag blandar och ger. Inte något speciellt bara jag tycker om det. På jobbet blir det jeans och tröja.

Vilka färger och mönster gillar du? Vilka material?
Jag gillar lila och blått, inget stormönstrat. Syr mycket i quilttyger av ren bomull men också mjuka tyger till minsta barnet.

Vad skulle du vilja lära dig sy/sticka/ virka? Vad fattas i din mönster/ kunskapssamling?
Jag behärskar alla tekniker utom knyppling! Jobbar delvis som textillärare så det blir lite av varje. Skulle behöva mönster på mjuka kläder i storlek 98 cl. och uppåt. Det är det dåligt med!

Vad föredrar du, thé eller kaffe?
Jag dricker båda men föredrar kaffe. Gärna mörkrostat!

Könstraditionellt, unisex eller genusmedvetet?
Försöker vara genusmedveten men yngsta dottern envisas med att klä sig i klänning året runt!

Varför väljer du ekologiskt/ återvunnet hellre än nyproducerat?
Jag gillar återvinning/återbruk av alla de slag. Ekologiskt tilltalar min miljömedvetenhet och det känns bra att gynna lokalproducenterna. I min undervisning ingår miljötänk i de flesta sammanhang.
Stina B.

Inte alltid sm man tänkt sig!

Mitt Sommarsolsswappaket (säg det tio gånger på raken den som kan!) gick iväg för några dagar sedan. Det blev dock inte som jag tänkt mig. Inget ekologiskt eller återvunnet. Att hitta något som passade swapkompisens alla barn var jättesvårt! Hoppas dock att Du gillar innehållet!

lördag 13 juni 2009

Tävling!

Pumla syr och pysslar har en tävling i sin blogg där hon lottar ut underbara tyger. Gå hit och titta! Jag vinner ju iof aldrig något men man kan ju hoppas. Inte för att jag EGENTLIGEN behöver mera tyg men när lyssnar man på sitt bättre jag? Ska förhoppningsvis åka till Gnarp och Wahlmans textil med svägerskan i sommar och då blir det mera tyg! Så Det Så!

Mitt paket...


Detta damp ner i min låda för några dagar sedan. Tack Pumla! Klänningen satt som en smäck på lilla L. Jag sydde genast två klänningar ur AoH. Chokladen? Tja, nästan slut, men jag fick hjälp.

Oskickat

Min Sommarsolswap är ännu inte lagd på lådan. Det lilla sista pysslet fattas, men det kommer. Den som väntar på något gott osv. ni vet, va?
Mitt paket går till någon som är ganska lik mig själv. Möjligen med undantag från att jag gillar lila, vilket min swapkompis inte gör. Det blir återvunnet på högsta nivå, rosa och ekologiskt. Något kul till barnen har jag några idéer som ligger och gror.
Kul är det i alla fall att swappa.